Şehit Koyuncu'nun adı kütüphaneye verildi

Eğitim 8.02.2018 08:11:13 0
Şehit Koyuncu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 50. Yıl İlk ve Ortaokulu bünyesinde oluşturulan Z-kütüphaneye Şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu’nun adı verildi.
Açılış törenine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ve okul idarecileri katıldı. Kütüphane açılışında konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Orada hayatlarını vatan, millet için ortaya koymuş, çocuğundan ayrı cephede mücadele eden kahramanlarımıza alçakça bir saldırı yaptılar. Oradaki kahramanlarımız Allah’ın izniyle hepsi Peygamberimize komşu şekilde cennete gittiler. Şehidimizin önünde saygıyla, şükranla eğiliyorum. Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Onun adına kütüphanenin açılması inceliğini düşünen Emniyet Genel Müdürlüğümüze, İçişleri Bakanlığımıza ve İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Gençlerin onu tanıyarak büyümesi Yüksekova’da bir kazançtır" dedi.
Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise, “Bir ülkede ne yaparsanız yapın, her tarafını altından da yapsanız, eğer gençlere ve çocuklara yatırım yapmazsanız o ülkenin geleceği karanlık demektir. Bütün gençlerimize 7’den 70’e en iyi yatırımı yapmak zorundayız. Yüksekova’da baktığımız zaman bütün gençlerimiz hangi alanda çalışıyorsa, o alanda destek olma noktasında hiç sıkıntımız olmadı. Emniyet Genel Müdürlüğümüz 81 ilde kısa adı ’Z-Kütüphane’ ya da zenginleştirilmiş kütüphaneler kuruyor. Bir tanesi de Yüksekova’ya kazandırıldı. Burada çocuklarımız ve evlatlarımız faydalanacaktır" diye konuştu.
Kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Toprak, Koyuncu’nun eşiyle telefonda görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin anısına İl Özel Harekat Şube Müdürü Şaban Bayar’a çiçek veren Toprak, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Yüksekova ilçesindeki 50. Yıl İlk ve Ortaokulu bünyesinde oluşturulan Z-Kütüphane açıldı. Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu’nun adı, Yüksekova ilçesinde oluşturulan kütüphanede yaşatılacak” denildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem