Malazgirt'te okuma yazma seferberliği

Eğitim 14.02.2018 08:25:46 0
Malazgirt
Tarih: 01.01.0001 00:00
MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından okuma yazma seferberliği başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu "Okumanın Yaşı Yoktur" projesi kapsamında başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Malazgirt’te alan taramasına başlandı. Merkez ve kırsal mahallelerde devam eden alan taramasında okuryazar olmayanlara ulaşıp, 2 ay sürecek kurslarla eğitime büyük katkı sağlanması planlanıyor.
Malazgirt Öğretmenevinde Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, İlçe Müftüsü Bünyamin Gölcü, Milli Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Kaya, İlçe Halk Eğitim Müdürü Fehim İbek, muhtarlar ve imamların katılımı ile düzenlenen toplantıda, okuma yazma seferberliği hakkında bilgi verildi. Toplantının açılış konuşması yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fehim İbek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde okuma yazma seferberliği başlatıldığını hatırlatarak, “Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak, okuryazar hale getirilmesi için kurslara yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. İlçe olarak hedefimiz, kaymakamlığımız başkanlığında oluşturulan Okuryazarlık Seferberliği İlçe Yürütme Kurulu olarak seferberliğe ilişkin çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.
Kaymakam Soner Kırlı ise, Cumhurbaşkanlığı himayesinde tüm Türkiye’de okuma yazma seferberliği başlatıldığını hatırlatarak, “Bu doğrultuda bugün ilçemizde okuma yazma seferberliğini başlatmış bulunuyoruz. Gerek ülkemizde gerek ilçemizde geçmişte imkânsızlıklar nedeniyle okulun zararlı olduğu algısıyla bazı vatandaşlarımız okuma yazma imkanı bulamadılar. Bu durum hem toplum için hem bizler için hem aile için önemli bir eksikliktir. Bugün evlatlarımızı üniversitelere gönderirken maalesef hala bazı vatandaşlarımızın okuma yazma bilmediğini görmek bizleri üzmektedir. Bu seferberlikle bu eksikliği bir nebze de olsa kapatmak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah sizlerin ve hepimizin Malazgirt’te yaşayan herkesi bu seferberliğe katkı vermeye çağırıyoruz. Biz dört kardeştik ve hepimiz okuduk bir yerlere geldik. Bizleri okutan annem, okuma yazma bilmiyordu. Bizlere hep anlatıyordu, bir yerlere giderken çok zorluklar çektiğini belirtiyordu. Annem okuma yazmayı 65 yaşında öğrendi. Evet, 65 yaşında ‘ben okuma yazma öğrencem’ dedi ve halk eğitimlerde düzenlenen okuma yazma kurslarına giderek, okuma yazmayı öğrendi. Bugün okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmada zorluklar çektiğini görüyoruz. Kur’an-ı Kerim’de de ‘Oku’ denilerek okumanın önemine vurgu yapılmaktadır” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem