Bingöl'de 'Okuma Yazma Seferberliği' toplantısı

Eğitim 8.02.2018 10:26:13 0
Bingöl
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bingöl’de Okuma Yazma Seferberliğinin toplantısı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında yürütülen ‘Okuma Yazma Seferberliği’ toplantısı, Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Toplantıya Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin,muhtarlar, kurum amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin,Bakanlık koordinesinde yürütülen Okuma Yazma Seferberliğinin alan taraması için muhtarlara büyük bir görev düştüğünü belirtti.
Kursların 5 Mart’ta başlayacağını belirten Engin, “Daha önceleri okuma yazma seferberlikleri düzenlenmişti fakat istenilen hedeflere henüz ulaşamadığımızdan dolayı böyle bir çalışma tekrar düzenlendi. Bu seferberlikteki temel amacımız, özellikle okuryazar olmayan kişilerin kalmamasıdır. Bütün Türkiye’de olduğu gibi, Bingöl’de okuryazar çalışmalarını yapıyoruz” dedi.
Başlatılan seferberlikte iyi bir alan tespit çalışması yapılması gerektiğini kaydeden Vali Ali Mantı ise, “ Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başkanlığında başlatılan okuma yazma seferberliğinin, ülke çapında daha ileriye götürülmesi adına zaman zaman seferberlikler düzenleniyor. Bu tür çalışmalardan ülkemiz ciddi mesafeler kat etti. Bundan sonrada okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamasıdır. Bu açıdan muhtarlarımıza, kurum amirlerimize, evinde okuma yazma bilmeyen hane reislerine kısacası hepimize görevler düşüyor. Batıda biraz daha okuma yazma oranı yüksek buralarda batıya nispetle az. Şuan imkanlarımız son derece iyi, okullarımızda ve öğretmenlerimiz de bir sıkıntı yok ama halen okuma yazma oranı batıya göre düşük. Bu durumu iyi bir kampanya yaparak, batının seviyesine yaklaştırmak gibi bir çalışmamız olacak. Amacımız önce iyi bir tespit yapmak. İyi bir tespit yapamazsak başarı oranımız düşer. Öncelikle hepimizin ilk amacı iyi bir tespit çalışması yapmaktır” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem