Ahlat'ta 'okul güvenliği' toplantısı

Eğitim 5.02.2018 09:36:30 0
Ahlat
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül başkanlığında ‘okul güvenliği’ toplantısı düzenlendi.
Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Abdurrahman Gazi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Savaş Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birlikleri başkanları katıldı. Toplantıda ilçede eğitim öğretim yılının güven ve huzur içerisinde geçirilebilmesi amacıyla; güvenlik ve asayiş yönünden alınan tedbirler ve uygulamalar masaya yatırıldı.
Toplantıda konuşan Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, eğitim öğretim yılı başında alınan kararlar ve tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını, ne süreçte olduğunu anlamak için toplandıklarını belirtti. Akgül; “Dönem içerisinde okul ve öğrenci güvenliği konusunda uygulamadaki durumlar, okul servislerinde aksaklık olup olmadığı, sigara ve uyuşturucu konularını görüşmek için ikinci bir defa bir araya geldik. Çok şükür uyuşturucu kullanımı ile ilgili ilçemizde sıkıntı gözükmüyor. Sigara konusunda da özellikle tüm ailelerden özveri bekliyoruz. Lütfen çocuklarınızın sigaraya başlamasını önleyin. Eğer bir şekilde sigaraya başlamışlarsa bir an önce önünü kesin. Sigara insanlığın başına beladır. Bence sigaranın üretimi de tüketimi de yasaklanmalı. Nikotin denen şey insanda en kolay bağımlılık oluşturan maddedir. Bu konuda özellikle ailelerden özveri ve duyarlılık bekliyoruz” dedi.
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, Ahlat’ta okul ve öğrenci güvenliği hususunda gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, milli eğitim camiasına ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında yapılan toplantıda alınan kararlar ve tedbirler doğrultusunda yapılan uygulama, iş ve işlemleri paylaştı. Toplantı katılımcıların sorun ve taleplerinin iletilmesi ile karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem