BBC'nin belgeseli 'Bu kadarına da pes' dedirtti

Gerçekten bu kadarına pes diyeceğiniz bir haberi size sunacağız.

Dünya 23.01.2019 21:10:35 0
BBC'nin belgeseli 'Bu kadarına da pes' dedirtti
Tarih: 01.01.0001 00:00

İngiliz medya kuruluşu BBC’de yayınlanan “Sex in Strange Places” isimli belgeselde; Suriyeli ‘Fatma’ isimli kadının Halep’ten kaçarak, Türkiye’ye geldiği ve kızının DAEŞ tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Belgeseli sunan Stacey Dooley, Fatma’nın, Aksaray’da dilencilik yaptığını ancak geçinmek için yeteri kadar para kazanamadığı için bedenini satmak zorunda kaldığını savunmuştu.

Ancak BBC Tree kanalında yayınlanan belgeselin, kurgu olduğu ortaya çıktı. Yani adamlar açık açık bir sahtekarlık yaptılar. Özellikle Suriye’den gelenler Türkiye’de sex işçisi algısı oluşturmak için kurgu dolu belgesel yaptılar. Bu sizin için çok takılacak bir mevzu olmayabilir. Yani siz olayı biliyor olabilirsiniz Türkiye’de bunun asla her kişide gerçekleşmediğini bilirsiniz ama dünyada böyle değil.

Ne yazık ki diğer ülkedeki insanların çoğu belgesellerde geçenlerin hepsini gerçek sanıyor ve ona göre hareket ediyor. Bu yüzden lütfen bu algılara dikkat edelim. Aslında biz bilsekte Türkiye’de de bir çok kişi bu belgeselleri izleyip kendi ülkesi hakkında yabancıdan bilgi alıp bir şeyler düşünmeye başlıyor. Hele bu son dönemlerde daha da artmaya başladı. Amaç özellikle Türkiye’nin itibarını düşürmek.

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem