ABD, Rusya ile antlaşmaları bir anda iptal etti

Amerika’nın nükleer füze anlaşmasını iptal etmesi; aslında önümüzde var olacak o büyük savaşlar için yapılan hazırlığın artık açık açık öne çıkmasını gösteriyor.

Dünya 2.02.2019 03:29:09 0
ABD, Rusya ile antlaşmaları bir anda iptal etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Öncelikle bu haberi yaparken amacımız size bu habere tıklatmak için o başlığı atmak değildi. gerçekten bu karar dünyayı alt üst eden bir karardı. Çünkü Amerika’nın nükleer füze anlaşmasını iptal etmesi; aslında önümüzde var olacak o büyük savaşlar için yapılan hazırlığın artık açık açık öne çıkmasını gösteriyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington’da düzenlediği basın  toplantısında, ülkesinin, Sovyetler Birliği ile 1987 yılında imzaladığı, menzili  500 ile 5 bin 500 kilometre arasında olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören INF’den tek taraflı olarak çekileceğini duyurdu.

Yani önceden füzeleri yaparken belirli sınırlara kadar gidebilen ve savunma benzeri olan füzeler yapılıyor daha da ötesi olan ve dünyayı tehdit eden füzelerin yapılması ise yasaklanıyor. Fakat Amerika bundan çekilerek artık gizliden gizliye yaptığını bildiğimiz füzeleri açıktan açığa yapmaya başlayıp var olacak olan kıyamet savaşı’nı artık daha da hızlandırıp öne çıkarmaya başlıyor.

Kısacası dünya önceden dediğimiz gibi adım adım o büyük savaşa doğru giderken, Amerika bunun fitilini kendi hızlı bir şekilde ateşlemek adına çok ateşli kararlar almakta. Bunlar daha da artacak ve Belki bir 10 yıl geçmeden artık sözde değil fiili olarak büyük savaşların yaşandığını göreceğiz.

Bu büyük savaşlar sırasında bu sefer terör örgütleri değil devletler olacak . Yani devletler bizzat birbirleriyle kendileri savaşmaya başlayacak. Amerika’nın aldığı bu karar ise aslında bu iyice yaklaşan savaş adımına 3, 5 adım değil 100 200 adım birden atlayıp yaklaşmaktır.

Bizim ise şimdiden bunları bilip bilinçlenmemiz lazım. 

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem