Van Büyükşehir Belediyesi 'Çocuk Şenliği' yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe binlerce çocuk katıldı.

Van Büyükşehir 6.05.2018 17:07:57 0
Van Büyükşehir Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe binlerce çocuk katıldı. 


Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’ Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu’nun katılımıyla Kurtuluş Parkındaki bisiklet turu ile start aldı. Oğlu ile birlikte şenliğe katılan Vali Zorluoğlu Kurtuluş Parkı’ndan Tarihi Van Kalesi’ne kadar olan 3 kilometrelik yolu bisikletle geldi.


 Şenlik alanında Vali Zorluoğlu’yu Trabzon Vakfı Kebir Kemençe ve Horon ekibi karşıladı. Buradaki gösterinin ardından Vali Zorluoğlu’na üzerinde ismi yazılı Trabzon ekmeği verildi. Yöresel halk oyunları ekiplerinin gösterilerini izleyen Zorluoğlu, sokak oyunlarını sergileyen çocuklara eşlik etti. Daha sonra ilçe stantlarını tek tek gezip yöresel tatlardan da tadan  Zorluoğlu, Van Yöresi Halk Oyunları ekibinin gösterisini izleyerek çocuklar ve gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi. 
Vali Murat Zorluoğlu, bu tür etkinliklerle sağlıklı bir toplum ve sağlıklı nesiller oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 


Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde sporun önemine vurgu yapan Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Van Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde bugün çocuklarımız ve gençlerimiz için güzel bir program tertipledik. Çok çeşitli oyunlar, sportif faaliyetler ve etkinliklerin olacağı bu faaliyetlere start verirken, bir diğer kampanya ile birleştirdik. O da ‘Koşabiliyorsan Koş’ kampanyamızdır. Toplumumuzu spora teşvik etmek maksadıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen önemli bir kampanya bugün bir vesile onu da afişe etmek istedik. İnsanın geçmişinde ne kadar az keşke varsa o kadar mutlu oluyor. Vaktimiz, sıhhatimiz ve imkanımız varken yapabileceklerimizi yapmalıyız. Bunlardan bir tanesi de spor yapmak koşmak yürümektir. Dolayısıyla bizler buradan bütün vatandaşlarımıza gencinden yaşlısına, kadınından çocuğuna, koşabiliyorken koşmalarını yürüyebiliyorken yürümelerini tavsiye ediyoruz. İnşallah bu çeşit kampanyalarla daha sağlıklı bir toplum, daha sağlıklı nesiller oluşturmak istiyoruz. Bugün de buna buradan Van’dan start veriyoruz.”


“ÇOCUKLARIMIZI SEVGİYLE YETİŞTİRMEYE GAYRET EDİYORUZ”
Alanda 3 binden fazla genç ve çocuk olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu, “Bugün Van Büyükşehir Belediyesi olarak en kıymetli varlığımız olan çocuklarımız ve gençlerimiz için çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Bir taraftan geleneksel oyunlarımız, bir taraftan çeşitli spor faaliyetleri dallarında 3 binin üzerinde çocuğumuz gencimiz burada. Çok özel bir gün yaşadılar ve bize de yaşattılar. Bu yıl bu çapta ilkini gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha gelişerek kapsamlı şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Burada çocuklarımız ve aileleri bizler, ilin bürokratları olarak çok güzel bir gün yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı sevgiyle, ilgiyle yetiştirmeye büyütmeye gayret ediyoruz çünkü onlar bizim geleceğimiz” diye konuştu. 


Van Büyükşehir Belediyesi ayrıca etkinlik alanına kurulan mobil mutfak tırı ile yaklaşık 6 bin vatandaşa yemek ikramında bulundu. 


Programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili H.Asım Akgül, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Emniyet Müdür Vekili Hayati Önge, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi ve Ülker Cem Kaplan, Daire Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem